Κρύα σούπα με αβοκάντο, κεφίρ και αρμπαρόριζα
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 4 μέτρια αγγούρια
- 2 μεγάλα, πολύ ώριμα αβοκάντο
- 1/4 κ.γ. μαστίχα, σκόνη
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας (κρατάμε λίγο για το στόλισμα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμός από 2 λάιμ
- 300 ml κεφίρ
- 200-250 ml νερό
- λίγο θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σπόροι chia ή μαυροκούκι, για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, τα οποία πρέπει να είναι πολύ μαλακά. Τα κόβουμε και αυτά σε κομμάτια.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αγγούρια, τα αβοκάντο, το κεφίρ, την αρμπαρόριζα, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, μαστίχα και το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
- Αραιώνουμε το μείγμα με νερό μέχρι να του δώσουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει.
- Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας φύλλα αρμπαρόριζας, σπόρους chia ή μαυροκούκι και στολίζοντάς την, αν θέλουμε, με λεπτές φετούλες λάιμ.