Menu
Generic filters
Exact matches only

    Κρύα σούπα με αβοκάντο, κεφίρ και αρμπαρόριζα

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Servings 4 μερίδες
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 4 μέτρια αγγούρια
    • 2 μεγάλα, πολύ ώριμα αβοκάντο
    • 1/4 κ.γ. μαστίχα, σκόνη
    • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας (κρατάμε λίγο για το στόλισμα)
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ξύσμα και χυμός από 2 λάιμ
    • 300 ml κεφίρ
    • 200-250 ml νερό
    • λίγο θαλασσινό αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • σπόροι chia ή μαυροκούκι, για το στόλισμα

    Εκτέλεση

    • Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, τα οποία πρέπει να είναι πολύ μαλακά. Τα κόβουμε και αυτά σε κομμάτια.
    • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αγγούρια, τα αβοκάντο, το κεφίρ, την αρμπαρόριζα, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, μαστίχα και το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά.
    • Αραιώνουμε το μείγμα με νερό μέχρι να του δώσουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει.
    • Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας φύλλα αρμπαρόριζας, σπόρους chia ή μαυροκούκι και στολίζοντάς την, αν θέλουμε, με λεπτές φετούλες λάιμ.
    Bookmarks