Menu
Generic filters
Exact matches only

Κριθαράκι-ωδή στο καλοκαίρι με 3 είδη ντομάτας και βασιλικό

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 500g ντοματίνια
  • 20 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 300g κριθαράκι
  • 1000 ml νερό
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, να λαδωθεί καλά, περιχύνουμε με το νερό ή τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα. Δοκιμάζουμε το κριθαράκι και, αν είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον βασιλικό, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι να σταθεί για περίπου 3 λεπτά.
Bookmarks