Menu
Generic filters
Exact matches only

Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 1 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 6 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
  • 30 γρ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο μαζί με τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνουν σάλτσα, ίσα να μελώσουν λίγο και να χάσουν τα υγρά τους, για αυτό δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι. Σκορπίζουμε μέσα στο τηγάνι και την μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι που να κλείνει καλά το τηγάνι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1 λεπτό, σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι, για 3 -4 λεπτά ώστε να ψηθεί το ασπράδι και να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Bookmarks

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο μαζί με τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνουν σάλτσα, ίσα να μελώσουν λίγο και να χάσουν τα υγρά τους, για αυτό δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι. Σκορπίζουμε μέσα στο τηγάνι και την μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι που να κλείνει καλά το τηγάνι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1 λεπτό, σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι, για 3 -4 λεπτά ώστε να ψηθεί το ασπράδι και να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.