Κρέμα σοκολάτα-μπανάνα
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 600 ml γάλα που κοντεύει να λήξει
- 1 ώριμη μπανάνα
- 30g κορν φλάουρ
- 150 ml νερό
- 125g κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μέλι
- φρούτα εποχής, σε φετάκια
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά το γάλα να ζεσταίνεται.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη μπανάνα, μαζί με το κορν φλάουρ και το νερό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το μέλι.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολ και αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν πριν τις μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Τις σερβίρουμε διακοσμημένες με φρούτα εποχής, σε φετάκια.