Menu
Generic filters
Exact matches only

Κρέμα σιταριού με ξηρούς καρπούς

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4-6 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 250g σιτάρι
  • 750 ml νερό
  • 50g ζάχαρη καρύδας
  • 50g μέλι ή χαρουπόμελο ή πετιμέζι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ξηρούς καρπούς
  • αλάτι
Σίτος Αποφλοιωμένος Ελληνικός 500 gr
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Ζάχαρη Καρύδας Βιολογική 250g
ΜΕΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 500 GR
Κανέλα Τριμμένη 140 gr
Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
Κορν Φλάουρ 200 gr
Καρυδόψιχα Πεταλούδα Ωμή 150gr
Next

Εκτέλεση

Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι να μουλιάσει.
Την επομένη το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο αλάτι και 750 ml νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το σιτάρι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι ή χαρουπόμελο ή πετιμέζι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε, σταδιακά και ανακατεύοντας, το κορν φλάουρ, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με έξτρα ξηρούς καρπούς.

Bookmarks