Menu
Generic filters
Exact matches only

Κοτόπουλο κοκκινιστό µε µπάµιες στο φούρνο

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες
  • 3 κ. σ. ξίδι
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 2 κιλά κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε μικρά καρέ
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 400 g. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό ζεστό
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

• Καθαρίζουμε τις μπάμιες αφαιρώντας μόνο τα κοτσανάκια. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ταψί. Ραντίζουμε με το ξίδι, πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30’.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μια ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέ-τουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 5’ και προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπεριά και τη ζάχαρη.
• Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες, το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αδειάζουμε τις μπάμιες στο ταψί ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου.
• Ψήνουμε για 1 ώρα και 20’. Αν το φαγητό αρχίζει να παίρνει έντονο χρώμα, σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
• Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

Bookmarks

• Καθαρίζουμε τις μπάμιες αφαιρώντας μόνο τα κοτσανάκια. Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ταψί. Ραντίζουμε με το ξίδι, πασπαλίζουμε με το αλάτι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 30’. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μια ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέ-τουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 5’ και προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπεριά και τη ζάχαρη. • Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις μπάμιες, το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αδειάζουμε τις μπάμιες στο ταψί ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου. • Ψήνουμε για 1 ώρα και 20’. Αν το φαγητό αρχίζει να παίρνει έντονο χρώμα, σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. • Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό.