Κοτοπιτάκια με χωριάτικο φύλλο
Υλικά
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 3 αβγά (τα 2 για το μείγμα και το 1 για επάλειψη)
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
- 2 στήθη κοτόπουλου, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κ. σ. βούτυρο
- αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
- πιπέρι
- λίγο μαυροκούκι (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα 2 αβγά, το αλεύρι και 100 ml από το γάλα και τα χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε, αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε ελαφρώς.
Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς κάθε φύλλου, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε φλογέρα. Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και βάζουμε τα κοτοπιτάκια. Τα αλείφουμε με το αβγό, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι (αν θέλουμε) και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.