Menu
Generic filters
Exact matches only

Ανάμεικτο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδια και λαδολέμονο ντομάτας με ρίγανη

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Δύσκολη

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ. γ. μπούκοβο
  • 1/4 κ. γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σ. μουστάρδα

Για το λαδολέμονο ντομάτας

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 350 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 κ. γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ. γ. ξίδι μπαλσάμικο λευκ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
  • αλάτι
  • 1/2 κ. γ. ρίγανη
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 3 πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος και μετά πάλι στη μέση
  • 400 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε 8 ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια όσο γίνεται
  • 2 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα το καθένα σε 6 κομμάτια

Εκτέλεση

Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα.

Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και μετά τις σουρώνουμε.

Βάζουμε τον χυμό σε βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κοντοσούβλι.

Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.

Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα.

Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και μετά τις σουρώνουμε.

Βάζουμε τον χυμό σε βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το κοντοσούβλι.

Bookmarks

“ • Μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα χτυπάμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες.   • Περνάμε στη σούβλα εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, κοτόπουλο, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά. • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα. • Λαδολέμονο ντομάτας: Χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη