Kέικ με ανθότυρο, αλεύρι καρύδας, αμύγδαλα και λεμόνι
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
14 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 3 αβγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 2/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας
- 1,5 φλ. ανθότυρο φρέσκο
- 1 μεγάλο λεμόνι, το ξύσμα
- 1 φλ. αμύγδαλο αλεσμένο, σε πούδρα
- 3/4 φλ. αλεύρι καρύδας «Ολα Bio» + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/2 φλ. αλεύρι βρόμης (αλεσμένες νιφάδες βρόμης)
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ελάχιστο αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε πάλι με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε το ανθότυρο και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν, τη σόδα, τη μαστίχα και το αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C και στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 22-24 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα με τη ζάχαρη και τα αβγά, προσθέτοντας σιγά σιγά το μείγμα με τα αλεύρια. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα του κέικ με απαλές κυκλικές κινήσεις τη μαρέγκα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40΄ ή μέχρι να βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι καρύδας