Menu
Generic filters
Exact matches only

Cloud cheesecake

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 8 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 400 g τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 96 g αλεύρι αμυγδάλου «Ολα Bio»
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. στέβια
Τυρί Κρέμα Light 200gr
Αβγά 4άδα μεγάλα 73gr
Next

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις. Γεμίζουμε ένα ταψί με 2-3 εκ. νερό και το τοποθετούμε στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου, όσο προθερμαίνεται.
  • Επενδύουμε με αντικολλητικό χαρτί το εσωτερικό μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 18 εκ. Τυλίγουμε το εξωτερικό της φόρμας (βάση και πλαϊνά) με αλουμινόχαρτο, για να εμποδίσουμε το νερό να μπει στο εσωτερικό της.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο το τυρί κρέμα, να μαλακώσει.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια για 1΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στέβια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια κρεμώδης και ανάλαφρη μαρέγκα (περίπου 6΄).
  • Ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη στέβια, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για άλλα 2΄.
  • Ενσωματώνουμε σε τρεις φάσεις τη μαρέγκα στο μείγμα του τυριού, διπλώνοντας με απαλές και ανάλαφρες κινήσεις, για να μη χάσει η μαρέγκα τον αέρα της.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και την τοποθετούμε στον φούρνο, μέσα στο ταψί με το νερό που βράζει. Προσοχή, το νερό στο μπεν μαρί πρέπει να βράζει πριν βάλουμε μέσα τη φόρμα.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160°C και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 145°C και ψήνουμε για άλλα 20΄.
  • Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 30΄ μέσα στον φούρνο, με την πόρτα μισάνοιχτη (αυτό το κάνουμε γιατί, αν βγάλουμε το κέικ αμέσως από τον φούρνο, η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας θα κάνει το κέικ μας να ξεφουσκώσει απότομα).
  • Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο, θα συρρικνωθεί αρκετά – πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό. Το τέλειο κέικ δεν πρέπει να καταρρεύσει ή να είναι υπερβολικά υγρό. Θα πρέπει να είναι σε καλό μέγεθος και σχήμα, με υγρό εσωτερικό, σπογγώδες, απαλό και χωρίς μεγάλες φυσαλίδες αέρα. Το αφήνουμε 2-3 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς να το αφαιρέσουμε από το ταψί, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, και μετά το ξεφορμάρουμε.
  • Καταναλώνεται χλιαρό ή κρύο. Διατηρείται για 1-2 ημέρες στο ψυγείο. Σερβίρεται σκέτο ή με κόκκινα φρούτα.
Bookmarks