Καραμελωμένα αχλάδια

Ένα εύκολο & υγιεινό γλυκό

Από 30’ έως 60’
6 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

6 αχλάδια κρυστάλλια AB think bio
4 κ.σ. μέλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική γή
1 κ.σ. κανέλα
10 καρύδια
2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές μέλι και την κανέλα.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τα καρύδια και τα φυστίκια Αιγίνης και τα σπάμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας πάνω απο τα αχλάδια.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς τα αχλάδια για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφου γίνουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Τα σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα μέλι και ξηρούς καρπούς.

σχετικεσ συνταγεσ