Καραμελωμένα αχλάδια
Ένα εύκολο & υγιεινό γλυκό
Preparation
Από 30’ έως 60’
Servings
6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 6 αχλάδια κρυστάλλια AB think bio
- 4 κ.σ. μέλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική γή
- 1 κ.σ. κανέλα
- 10 καρύδια
- 2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα απλώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές μέλι και την κανέλα.
- Σε ένα γουδί βάζουμε τα καρύδια και τα φυστίκια Αιγίνης και τα σπάμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας πάνω απο τα αχλάδια.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς τα αχλάδια για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφου γίνουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τα σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα μέλι και ξηρούς καρπούς.