Menu
Generic filters
Exact matches only

Καραμελωμένα αχλάδια

Ένα εύκολο & υγιεινό γλυκό

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 6 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 6 αχλάδια κρυστάλλια AB think bio
  • 4 κ.σ. μέλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική γή
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 10 καρύδια
  • 2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές μέλι και την κανέλα.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τα καρύδια και τα φυστίκια Αιγίνης και τα σπάμε ελαφρά. Ρίχνουμε τα 3/4 της ποσότητας πάνω απο τα αχλάδια.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς τα αχλάδια για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφου γίνουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Τα σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα μέλι και ξηρούς καρπούς.
Bookmarks