Menu
Generic filters
Exact matches only

Γρανίτα αμυγδάλου

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 200 g. αμύγδαλο λευκό
  • 400 g. τριμμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 30 g. νερό
  • 250 g. λικέρ Αmaretto
  • 250 g. ζάχαρη
  • νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε ένα μπολ. Βράζουμε το νερό και το αδειάζουμε πάνω από το αμύγδαλο.
Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
ΣΙΡΟΠΙ: Παράλληλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά‘ (από τη στιγμή του βρασμού), αποσύρουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Σουρώνουμε το αμύγδαλο, πιέζοντάς το πολύ καλά έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε το «γάλα» αμυγδάλου.
Μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το σιρόπι και το Αmaretto. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε παγωτομηχανή.
Ακολουθούμε τις οδηγίες της ή το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

TIP
Εάν μπορούμε να βρούμε πικραμύγδαλα, προσθέτουμε 10 κομμάτια κι έτσι έχουμε εντονότερη τη γεύση του αμυγδάλου.

Bookmarks

Βάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε ένα μπολ. Βράζουμε το νερό και το αδειάζουμε πάνω από το αμύγδαλο. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά του, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. ΣΙΡΟΠΙ: Παράλληλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά‘ (από τη στιγμή του βρασμού), αποσύρουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σουρώνουμε το αμύγδαλο, πιέζοντάς το πολύ καλά έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε το «γάλα» αμυγδάλου. Μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το σιρόπι και το Αmaretto. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες της ή το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές. TIP Εάν μπορούμε να βρούμε πικραμύγδαλα, προσθέτουμε 10 κομμάτια κι έτσι έχουμε εντονότερη τη γεύση του αμυγδάλου.