Menu
Generic filters
Exact matches only

Γιορτινό στεφάνι μαρέγκας με μασκαρπόνε και κόκκινα φρούτα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Δύσκολη

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα (φράουλες, ράσμπερι, μπλούμπερι κ.λπ.)

Για τη βάση

  • 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ζάχαρη, πολύ ψιλή (αν δεν είναι πολύ ψιλή, την τρίβουμε για 3-4 λεπτά στο μούλτι)
  • 4 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ΊC.

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και σχεδιάζουμε με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 18 εκ. Γυρίζουμε το χαρτί ανάποδα ώστε ο ζωγραφισμένος κύκλος να μην έρθει σε επαφή με τη μαρέγκα.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας πασπαλιστά λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Αφού ρίξουμε σχεδόν τη μισή, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη. Χτυπάμε με την ίδια ταχύτητα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη βανίλια και μόλις ενσωματωθεί σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε ραντιστά το ξίδι και πασπαλιστά το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο κέντρο του κύκλου και με ένα κουτάλι την απλώνουμε για να δημιουργηθεί ένας δίσκος. Με την ανάποδη του κουταλιού, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο ώστε να την γεμίσουμε με την κρέμα και τα φρούτα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 60 με 75 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η μαρέγκα και να πάρει απαλό, μπεζ χρώμα.

Στο μεταξύ, βγάζουμε τα φρούτα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν εντελώς. Συγχρόνως, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη μία κουταλιά ζάχαρη, σε σφιχτή σαντιγί.

Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε μεταλλικό μπολ και χωρίς να καθαρίσουμε τον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μασκαρπόνε και τη δεύτερη κουταλιά ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τη βανίλια και μόλις ενσωματωθεί βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Σβήνουμε τον φούρνο, μισοανοίγουμε την πόρτα του και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εκεί.

Γεμίζουμε το κέντρο της μαρέγκας με την κρέμα μασκαρπόνε και σκορπίζουμε επάνω τα κόκκινα φρούτα.

Bookmarks

“  – Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ΊC. – Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και σχεδιάζουμε με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 18 εκ. Γυρίζουμε το χαρτί ανάποδα ώστε ο ζωγραφισμένος κύκλος να μην έρθει σε επαφή με τη μαρέγκα. – Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας πασπαλιστά λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Αφού ρίξουμε σχεδόν τη μισή, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη. Χτυπάμε με την ίδια ταχύτητα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. – Προσθέτουμε τη βανίλια και μόλις ενσωματωθεί σταματάμε το μίξερ.