πισω στισ συνταγεσ

«Αστεράτα» αβγά

Λιγότερο από 30’
·
6 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

6
ψωμί του τοστ ολικής άλεσης (φέτες)
6
αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
100 gr
τυρί φέτα, κομμένη σε ζάρια
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
200 gr
ντοματοπελτές (για την σπιτική κέτσαπ)
4 κ.σ.
ελαιόλαδο (για την σπιτική κέτσαπ)
1/2 κ.γ.
αποξηραμένο σκόρδο, σε σκόνη (για την σπιτική κέτσαπ)
1/2 κ.γ.
αλάτι (για την σπιτική κέτσαπ)
1/4 κ.γ.
πιπέρι (για την σπιτική κέτσαπ)
1 κ.γ.
ρίγανη ξερή, τριμμένη (για την σπιτική κέτσαπ)
90 gr
νερό (για την σπιτική κέτσαπ)

εκτελεση

Κέτσαπ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.

Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί του τοστ. Αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κ.γ. σπιτική κέτσαπ. Τοποθετούμε ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού στο κέντρο κάθε φέτας ψωμιού και πιέζουμε κόβοντας και αφαιρώντας το «ψωμένιο» αστέρι. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού ανά 2-3 σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από ένα αβγό στο κέντρο κάθε ψωμιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Αποσύρουμε προσεκτικά με μια σιλικονάτη σπάτουλα και συνεχίζουμε μέχρι να ετοιμάσουμε όλες τις φέτες ψωμιού.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε με τη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.