Δροσερή, καλοκαιρινή gazpacho καρπουζιού
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
6 μερ
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 4 φλ. καρπούζι, καθαρισμένο
- 1 αγγούρι, σε κύβους, χωρίς τους σπόρους
- 3 μέτριες ντομάτες «ΑΒ Think bio», σε κύβους
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά «ΑΒ Think bio», σε κύβους
- 1/3 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
- 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Προαιρετικά
- 1/2 πιπεριά jalapeño
- αβοκάντο, σε κύβους
- φρέσκα μυρωδικά
Εκτέλεση
- Κρατάμε στην άκρη τη μισή ποσότητα του αγγουριού, της ντομάτας, της πιπεριάς και των κρεμμυδιών και τοποθετούμε τα υπόλοιπα σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το καρπούζι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπεριά jalapeño, εάν τη βάλουμε. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά που κρατήσαμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Πριν από το σερβίρισμα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με αβοκάντο και μυρωδικά.