Carrot cake pancakes με γιαούρτι και χωρίς ίχνος αλευριού
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
3 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 2 μεγάλα αβγά «AB think bio»
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 ώριμη μπανάνα
- 150 g γιαούρτι με γεύση βανίλια
- 1/2 φλ. αλεύρι βρόμης ή αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.γ. κανέλα
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια ή/και κανέλα (για το γαρνίρισμα)
- 2 κ.σ. γιαούρτι (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα αβγά, το καρότο, την μπανάνα και το γιαούρτι μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη, ομοιόμορφη ζύμη με υφή smoothie.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά με λίγο από το λάδι, ρίχνουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε το pancake για 2 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για 1-3 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα. Συνολικά θα βγουν 8-9 pancakes.
- Γαρνίρουμε τα pancakes με επιπλέον γιαούρτι, καρύδια, σοκολάτα!