Buddha bowl με κινόα, αβοκάντο, σπαράγγια, φράουλες, κολοκυθόσπορους, λάιμ
Υλικά
- 1 φλ. Κινόα
- 1 Αβοκάντο
- 4-5 Σπαράγγια
- 5-6 Φράουλες
- 1 κ.σ Κολοκυθόσπορος
- 1 Λάιμ
- 2 κ.σ Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει και με ένα πιρούνι την ανακατεύουμε να αφρατέψει. Κόβουμε το αβοκάντο σε λωρίδες και το περιχύνουμε με τον μισό χυμό από το λάιμ. Βράζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά, να παραμείνουν τραγανά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κινόα και στρώνουμε από πάνω το αβοκάντο και δίπλα τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ. Σκορπίζουμε τις φράουλες, πασπαλίζουμε με τον κολοκυθόσπορο και σερβίρουμε.