Menu
Generic filters

    Μπρουσκέτες με πέστο, περίσσευμα από σαλάτα φακής και τραγανό προσούτο

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 κρεμμύδι μέτριο σε φετούλες
    • 1/2 κόκκινη πιπεριά
    • 1/2 πράσινη πιπεριά
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 φλ. ψαχνό από χοιρινό
    • 2 τορτίγιες
    • πάπρικα
    • ρίγανη

    Εκτέλεση

    • Αφήνουμε τη σαλάτα της φακής να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε πάνω τους 2-4 φέτες προσούτο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στη θέση τους βάζουμε 2-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλειμμένο με λίγο πέστο βασιλικού και το ψήνουμε για 5 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε μέσα στη σαλάτα της φακής που μας έχει περισσέψει 1 κ.σ. πέστο βασιλικού και, όταν βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο, τη μοιράζουμε πάνω του. Σπάζουμε από πάνω το ψημένο προσούτο και σερβίρουμε αμέσως.
    Bookmarks