Μπρουσκέτες με πέστο, περίσσευμα από σαλάτα φακής και τραγανό προσούτο
Ιωάννα Σταμούλου
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μέτριο σε φετούλες
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ψαχνό από χοιρινό
- 2 τορτίγιες
- πάπρικα
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη σαλάτα της φακής να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε πάνω τους 2-4 φέτες προσούτο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στη θέση τους βάζουμε 2-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλειμμένο με λίγο πέστο βασιλικού και το ψήνουμε για 5 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε μέσα στη σαλάτα της φακής που μας έχει περισσέψει 1 κ.σ. πέστο βασιλικού και, όταν βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο, τη μοιράζουμε πάνω του. Σπάζουμε από πάνω το ψημένο προσούτο και σερβίρουμε αμέσως.