Menu
Generic filters
Exact matches only

    Πλιγουροκεφτέδες

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 300 γρ. πλιγούρι
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 κ.γ. ξερός δυόσμος
    • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
    • 1 αβγό
    • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
    • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα ξυσμένη
    • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    Μουλιάζουμε 300 γρ. πλιγούρι (που μας περίσσεψε από την πλιγουροσαλάτα) μέσα σε μπολ με ζεστό νερό για 15 λεπτά, σκεπασμένο με καπάκι. Στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας στο σουρωτήρι να φύγει το νερό, και ρίχνουμε το πλιγούρι σε μπολ. Αν μας έχει περισσέψει πλιγουροσαλάτα, την προσθέτουμε μαζί με 1 κρεμμύδι ξερό και 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. ξερό δυόσμο, 1 κ.σ. ντοματοπελτέ, 1 αβγό, 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη, 1 φλ. κεφαλογραβιέρα ξυσμένη, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει εύπλαστο το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια που αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε φούρνο ή air fryer. Σερβίρουμε τους πλιγουροκεφτέδες μέσα σε αραβικές πίτες μαζί με πολίτικη σκορδαλιά, μαρούλι και ντοματίνια ψιλοκομμένα.

    Bookmarks