Αλμυρά donuts με λιαστές ντομάτες και βασιλικό
Υλικά
- 275 g αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. λιναρόσπορος τριμμένος
- 40 g διατροφική μαγιά (ή 1/4 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα) με ελάχιστο αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου
- 180 ml ρόφημα σόγιας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
• Ρίχνουμε τον λιναρόσπορο στο γάλα σόγιας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
• Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη διατροφική μαγιά ή την πούδρα αμυγδάλου με το αλάτι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
• Συνεχίζουμε με το ρόφημα σόγιας και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
• Λαδώνουμε ελαφρά 8-10 θήκες για donuts, μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.