Menu
Generic filters
Exact matches only

Ρεβίθια ποπ κορν

Ξεχνάμε για λίγο τα κλασικά ποπ κορν και δοκιμάζουμε αυ- τή την πανεύκολη και απείρως νοστιμότερη συνταγή με τα παρεξηγημένα ρεβίθια, που μετατρέπονται σε ένα άκρως ενδιαφέρον και πολύ υγιεινό σνακ.


Μουλιάζουμε αποβραδίς 500 γρ. ρεβίθια σε βραστό νερό, μαζί με 1 κ.σ. αλάτι. Την επομένη, τα ξεπλένουμε, τα στεγνώ- νουμε και τα χωρίζουμε σε 4 μερίδες των 125 γρ. η καθεμία. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τη μία μερίδα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες 3 δόσεις, που καβουρδίζουμε πάλι με 2-3 κ.σ. λάδι την καθεμία. Βάζουμε όλα τα ρεβίθια σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου, χοντρό αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Bookmarks

Ξεχνάμε για λίγο τα κλασικά ποπ κορν και δοκιμάζουμε αυ- τή την πανεύκολη και απείρως νοστιμότερη συνταγή με τα παρεξηγημένα ρεβίθια, που μετατρέπονται σε ένα άκρως ενδιαφέρον και πολύ υγιεινό σνακ. Μουλιάζουμε αποβραδίς 500 γρ. ρεβίθια σε βραστό νερό, μαζί με 1 κ.σ. αλάτι. Την επομένη, τα ξεπλένουμε, τα στεγνώ- νουμε και τα χωρίζουμε σε 4 μερίδες των 125 γρ. η καθεμία. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τη μία μερίδα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες 3 δόσεις,