Menu
Generic filters
Exact matches only

Τονάκια ψητά με πηχτό λαδολέμονο και σταφίδες

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 τονάκια (500-600 γρ. το καθένα) καθαρισμένα
  • 1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια + ξύσμα από 1
  • 1 κ. σ. ρίγανη ξερή
  • φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού ώστε να πήξει καλά.Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα έξω και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τις σταφίδες και τα φύλλα μαϊντανού.
Ραντίζουμε με το πηχτό λαδολέμονο (φροντίζοντας να πάει και στην κοιλιά) και τα βάζουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε στο ταψί μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 25 λεπτά‘. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά‘, να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα τονάκια με φρεσκοκομμένη σαλάτα.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού ώστε να πήξει καλά.Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα έξω και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τις σταφίδες και τα φύλλα μαϊντανού. Ραντίζουμε με το πηχτό λαδολέμονο (φροντίζοντας να πάει και στην κοιλιά) και τα βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 25 λεπτά‘. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά‘, να ροδίσουν. Σερβίρουμε τα τονάκια με φρεσκοκομμένη σαλάτα.