Menu
Generic filters
Exact matches only

Σπιτικά σουβλάκια από στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και ψημένα σε λαδόκολλα, συνοδεία ψητών λαχανικών

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 16 κομμάτια
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 100 κ.γ. χυμός πορτοκαλιού (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 45 ml ελαιόλαδο (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 1 κ.σ. πάπρικα (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 30 γρ. μουστάρδα Nτιζόν (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 15 ml χυμός λεμονιού (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • αλάτι (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για τη μαρινάδα-σάλτσα)
  • 4 καρότα μικρά κομμένα στα 4 κατά μήκος (Για τα λαχανικά)
  • 4 κολοκύθια μικρά κομμένα στα 4 κατά μήκος (Για τα λαχανικά)
  • 200 γρ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα (Για τα λαχανικά)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε μακρόστενες λωρίδες (Για τα λαχανικά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες (Για τα λαχανικά)
  • 30 ml ελαιόλαδο (Για τα λαχανικά)
  • φύλλα από φρέσκα αρωματικά (δυόσμος, ρίγανη, θυμάρι) (Για το σερβίρισμα)
  • χυμός από 2 λεμόνια για τα λαχανικά και το κοτόπουλο (Για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα-σάλτσα σε ένα βαζάκι και βρέχουμε το κοτόπουλο με το 1/3 της σάλτσας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο για 1-2 ώρες, να μαριναριστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαχανικά: Διαλέγουμε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε όλα τα λαχανικά σε μία στρώση. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά ψησίματος ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σουβλάκια κοτόπουλου: Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 4 ξυλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω ακουμπάμε μια νοτισμένη λαδόκολλα, ώστε να έχουν την αίσθηση του ψητού χωρίς όμως να στεγνώσουν. Τα βάζουμε και αυτά στον φούρνο για 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια. Βγάζουμε τα σουβλάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όπως είναι καυτά από τον φούρνο λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε και τα σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα αρωματικά και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα δίπλα και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.

Bookmarks

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα-σάλτσα σε ένα βαζάκι και βρέχουμε το κοτόπουλο με το 1/3 της σάλτσας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο για 1-2 ώρες, να μαριναριστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Λαχανικά: Διαλέγουμε ένα ταψί στο οποίο να χωράνε όλα τα λαχανικά σε μία στρώση. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά ψησίματος ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σουβλάκια κοτόπουλου: Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 4 ξυλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω ακουμπάμε μια νοτισμένη λαδόκολλα, ώστε να έχουν την αίσθηση του ψητού χωρίς όμως να στεγνώσουν. Τα βάζουμε και αυτά στον φούρνο για 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια. Βγάζουμε τα σουβλάκια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όπως είναι καυτά από τον φούρνο λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε και τα σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα αρωματικά και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα δίπλα και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.