Menu
Generic filters
Exact matches only

Με το Δώρο Αγάπης της ΑΒ Βασιλόπουλος μοιράζεις νοστιμιά και χαμόγελα

Πρόσφερε και εσύ χαρά και αυτά τα Χριστούγεννα σε όσους το έχουν ανάγκη, αγοράζοντας ένα Δώρο Αγάπης από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος. Αγόρασέ το online

 To Δώρο Αγάπης της ΑΒ Βασιλόπουλος έχει πλέον καθιερωθεί και κάθε χρόνο σου δίνει την δυνατότητα να το δωρίσεις σε κάποιον που έχει ανάγκη ή να το αγοράσεις και να αξιοποιήσεις εσύ τα προϊόντα του για να δημιουργήσεις μοναδικές νοστιμιές.

Άλλωστε το συμβολικό αντίτιμο που πληρώνεις για κάθε Δώρο Αγάπης προσφέρεται από την ΑΒ Βασιλόπουλος στην Τράπεζα Τροφίμων. Άρα το καλό είναι διπλό! Έτσι η ΑΒ Βασιλόπουλος σου δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις ακόμα περισσότερο. Μπορείς, επίσης, να το αφήσεις στο ειδικό καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων σε επιλεγμένα καταστήματα AB Βασιλόπουλος για ενίσχυση τοπικών οργανώσεων.

Εμείς στο #allazoumesinithies,  σου προτείνουμε σήμερα, δύο συνταγές για να μαγειρέψεις ένα εορταστικό γεύμα με κάποια από τα περιεχόμενα του κουτιού. Σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι ραγού με πέννες και ένα πολύ εύκολο, αλλά εντυπωσιακό, κέικ με καρύδα και μαρμελάδα φράουλα.

Καλά Χριστούγεννα και καλά μαγειρέματα! 

Πέννες με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι ραγού

Για 4 άτομα

Υλικά:

  • 500γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά βούτυρο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κουταλιές τομάτα στον τρίφτη
  • ½ κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο
  • 300ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 500ml ζωμό βοδινού
  • 400γρ. πέννες
  • την φλούδα από 1 κομμάτι παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
  • βασιλικό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κρέας, ώστε να πάρει χρώμα παντού. Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα καθώς και το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα δαφνόφυλλα και τα μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε την τομάτα στον τρίφτη και το κρασί. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον ζωμό και το μοσχάρι με τους χυμούς του. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες. Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.

Λίγο πριν γίνει το κρέας βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την φλούδα παρμεζάνας και τα πετάμε. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια «διαλύουμε» το κρέας και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε τις πέννες με το μοσχαράκι, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και με φρέσκο βασιλικό.

Σημείωση: η φλούδα παρμεζάνας είναι προαιρετική, αλλά σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

Κέικ με καρύδα και μαρμελάδα

Για  10-12 άτομα

Υλικά:

κέικ:

  • 180γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 135γρ. τριμμένη καρύδα
  • 180γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. περίπου μαρμελάδα φράουλα

γλάσο & επικάλυψη:

  • 150γρ. μαύρη σοκολάτα 65%, σε κομμάτια
  • 90γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80ml γάλα πλήρες
  • 2 γεμάτες κουταλιές κακάο
  • 1 γεμάτο κουταλάκι βούτυρο
  • 60γρ. τριμμένη καρύδα, για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την καρύδα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το πρώτο, πριν ρίξουμε το επόμενο.

Έχοντας το μίξερ στην χαμηλότερη ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν σταματάμε το μίξερ.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα για μακρόστενο κέικ 26Χ11εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 50-55 λεπτά. Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αυτό πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγο και μετά ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει, κόβουμε το κέικ με ένα πριονωτό μαχαίρι περίπου στην μέση, κατά μήκος. Αλείφουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα φράουλα και το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, εκτός από την καρύδα. Τα αφήνουμε να λιώσουν, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Θέλουμε το γλάσο ζεστό όχι καυτό. Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Τέλος, πασπαλίζουμε  όλο το κέικ με τριμμένη καρύδα και το αφήνουμε για λίγο να σταθεί και να δέσει το γλάσο.