Kεράσια

 Η πιο φινετσάτη καλοκαιρινή απόλαυση


Καρπός συνυφασμένος με το καλοκαίρι! Κατακόκκινοι, λαμπεροί καρποί, με κρουστή σάρκα, υπέροχο άρωμα και γλυκόξινη γεύση. Ακριβώς από τις φημισμένες περιοχές παραγωγής τους, τη  Λάρισα, την Ημαθία, την Πιερία, την Πέλλα και την Κοζάνη, προέρχονται τα κεράσια που βρίσκουμε στα οπωροπωλεία των ΑΒ: από την Πιερία και την Κοζάνη προέρχονται τα κεράσια ΑΒ Επιλογή, με ζωηρόχρωμους και τραγανούς καρπούς και υπέροχα κρουστή σάρκα. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να τα απολαύσουμε είναι ωμά, αλλά διατηρούνται ωραία σε ποτό ή σιρόπι, γίνονται θαυμάσιο λικέρ και μαρμελάδα μαζί με ασπρισμένα αμύγδαλα, ενώ είναι ιδανικά για γλυκές παρασκευές, όπως το γαλλικό κλαφουτί, ένα είδος αφράτης, βουτυρένιας ομελέτας. Σε κέικ και μάφιν χαρίζουν νοστιμιά και υπέροχο άρωμα, όπως και σε πανκέικ, τηγανίτες, κρέπες και γλυκές τάρτες.

Διαβαστε επισησ