Μήλα Κόκκινα

Ο βασιλιάς των φρούτων


Πολλές είναι οι ποικιλίες κόκκινων μήλων που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, στα βόρεια, και ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές όπως η Κοζάνη, η Μαγνησία και η Καστοριά, από όπου και έρχονται  από επιλεγμένους παραγωγούς κατευθείαν στα οπωροπωλεία των ΑΒ. Μπορεί να είναι ταυτισμένα  συνήθως με χειμωνιάτικα γλυκά και μαγειρέματα, αλλά ποιος θα έλεγε όχι σε μια ζουμερή φρουτοσαλάτα με ανοιξιάτικες φράουλες, μήλα και μπανάνες, περιχυμένη με μέλι και αρωματισμένη με βανίλια ή μαστίχα; Η ζουμερή σάρκα των κόκκινων μήλων, πολύ πιο γλυκιά και αρωματική σε σχέση με εκείνη των ξινόμηλων, μας δίνει ιδέες για ωραίες, δροσερές κομπόστες, ιδανικές για ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο, ιδιαίτερα μετά τα γιορτινά και πλούσια πασχαλινά μας τραπεζώματα. Μηλόπιτες και κέικ μήλων δεν έχουν εποχικότητα: ποιος δεν τρελαίνεται για ένα λαχταριστό κομμάτι με τον απογευματινό καφέ στην ανοιξιάτικη λιακάδα; Η  γλύκα τους, άλλωστε, αλλά και η σφιχτή τους σάρκα αντέχουν τα ψησίματα είτε μαζί με πατάτες στο γιορτινό μας πασχαλινό αρνάκι και κατσικάκι στον φούρνο είτε γεμιστά με τα ωραία ελληνικά τυριά, σε συνδυασμό με τραγανούς ξηρούς καρπούς.

Διαβαστε επισησ