#allazoumesinithies και επιλέγουμε…(Ν)ice Cream

Ο ζεστός καιρός το απαιτεί και αν είστε λάτρης του παγωτού, όπως εγώ, πρέπει να το δοκιμάσετε!

Τα καλά νέα;

Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, αφού δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Τα πιο καλά νέα;

Δεν περιέχει ζάχαρη και γαλακτομικά, αλλά είναι εξίσου νόστιμο!

Τι είναι όμως το Nice Cream;

Το όνομά του προέρχεται από το παγωτό (ice-cream) και από το «Nice», δηλαδή «καλό για εμάς», πράγμα που πρεσβεύει η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για ένα vegan δροσερό «υποκατάστατο παγωτού», χωρίς ζάχαρη και λιπαρά, που έχει ως βασικό συστατικό τις ΠΟΛΥ ώριμες μπανάνες. Ναι, αυτές με τα μαύρα στίγματα που δεν προλάβατε να καταναλώσετε και θέλετε να τις πετάξετε. Σας προτείνω να μην το κάνετε γιατί έχετε την ευκαιρία να τις μετατρέψετε σε ένα δροσιστικό και νόστιμο παγωτό!

Σημείωση: ακόμα και αν δεν είστε vegan, θα το λατρέψετε!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και να τις βάλετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Είναι τόσο απλό στην παρασκευή του που θα το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία και λιγούρα για κάτι γλυκό.

Τι λέτε; Πάμε να το φτιάξουμε;

Συνταγή (για 3 μερίδες):

  • 5 ώριμες μπανάνες (όσο πιο ώριμες, τόσο πιο γλυκό το παγωτό)
  • ½ κούπα σκόνη κακάο
  • 6-7 κ/σ γάλα καρύδας
  • πρέζα αλάτι
  • σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Η περιεκτικότητα σε κακάο θα το κάνει τόσο σοκολατένιο που δεν θα καταλάβετε την ύπαρξη της μπανάνας μέσα στο παγωτό.

Εκτέλεση:

  1. Βγάζουμε τις κομμένες μπανάνες από την κατάψυξη και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ μας.
  2. Προσθέτουμε μαζί το κακάο, το αλάτι και το γάλα καρύδας.
  3. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα χρειαστεί να σταματήσουμε το μπλέντερ μερικές φορές και να ξύσουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
  4. Αν το μπλέντερ δυσκολεύεται να αναμίξει τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα καρύδας.
  5. Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
  6. Όταν είναι έτοιμο το παγωτό μας, θα έχει την υφή παγωτού μηχανής ή μους σοκολάτας. Εδώ μπορούμε είτε να το καταναλώσουμε άμεσα ή να το βάλουμε σε ένα μπωλ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  7. Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε στον πάγκο 25-30’ μέχρι να μαλακώσει λίγο και να το σερβίρουμε.

Tips:

  • Αν θέλουμε το παγωτό μας πιο γλυκό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο φυστικοβούτυρο (ή κάποιο άλλο βούτυρο καρπών) για να ενισχύσουμε τη γεύση.
  • Τζίντζερ, κανέλλα, εκχύλισμα βανίλιας είναι ωραίοι τρόποι να δώσουμε άλλες εξωτικές νότες στο παγωτό μας.

Καλή σας απόλαυση!

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Κατερίνα Βλάχου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: Κατερίνα Βλάχου

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.