Ένας νόστιμος και θρεπτικός τρόπος να χορτάσουμε ανάμεσα στα γεύματα ή να απολαύσουμε για πρόγευμα. Σε κάθε περίπτωση, γεμίζουμε τον οργανισμό μας με ενέργεια, αποφεύγοντας τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τη ζάχαρη και το φοινικέλαιο.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ 1 κεσεδάκι (200 γρ.) πλήρες γιαούρτι της αρεσκείας μας μαζί με 2 κ.σ. μέλι, το αδειάζουμε ομοιόμορφα σε ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 21 εκ. και σκορπίζουμε πάνω του 1 κούπα ανάμεικτα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς. Ενδεικτικά: δαμάσκηνα, κεράσια γλασέ, σύκα, χουρμάδες, βερίκοκα, φιστίκια Αιγίνης, τριμμένη καρύδα, φουντούκια. Προσθέτουμε και μερικές σταγόνες σοκο- λάτας και λίγη σκόνη κανέλας. Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για περίπου 12 ώρες, έπειτα κόβουμε το μείγμα σε 9-16 μπάρες (ανάλογα με το μέγεθος) και τα μοιράζου- με σε νάιλον σακουλάκια. Διατηρούμε στην κατάψυξη και ξεπαγώνουμε μόνο τη δόση που θέλουμε να καταναλώ- σουμε άμεσα.