Αντικαθιστούμε τη μαγιονέζα με άλειμμα από αβοκάντο
Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε σάντουιτς, αντί να αλείψετε το ψωμί σας με μαγιονέζα, δοκιμάστε ένα πανεύκολο σπιτικό άλειμμα από αβοκάντο, που περιέχει βιταμίνη Ε, έχει την ίδια υφή και είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά. Παίρνουμε 1 ώριμο αβοκάντο, το καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι, το λιώνουμε με το πιρούνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και ό,τι μυρωδικό ψιλοκομμένο έχουμε, είτε ένα είτε συνδυασμό πολλών (βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός, ρίγανη, μάραθος, κ.λπ.). Ανακατεύουμε να γίνει μια λεία σάλτσα και αλείφουμε το ψωμί.