Ό, τι και αν ψάχνεις στις φετινές σου διακοπές θα το βρεις στο διαχρονικό Ναύπλιο!

#allazoumesinithies και πλέον οι προορισμοί που τους επιλέγαμε ως εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου γίνονται top! Και αν μέσα σε αυτούς δεν είναι το φανταστικό Ναύπλιο, τότε ποιος;

 

Απόλαυσε το Ναύπλιο όπου και να είσαι
Αν το Ανάπλι ήταν άρωμα θα μοσχοβολούσε άνθη πορτοκαλιάς, το άρωμά τους σε γεμίζει θετική ενέργεια, ευεξία και ταυτόχρονα ρομαντισμό και νοσταλγία!

Και αν θες να γευτείς το Ναύπλιο, όπου και να είσαι, το ψητό τσιζκέικ που σου προτείνω με την μαρμελάδα πορτοκάλι ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη, ένα από τα ωραιότερα τσιζκέικ που δοκίμασες ποτέ!

5+1 λόγοι που κάνουν το Ναύπλιο προορισμό της καρδιάς μας

  1. Είναι έρωτας, όλοι συμφωνούμε σε αυτό, άλλωστε ποιος δεν έχει περπατήσει στα σοκάκια της παλιάς πόλης ή δεν έχει νιώσει ρομαντισμό απολαμβάνοντας το απίστευτο ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο, Φάρο και το Ρολόι.
  2. Γεμάτο ιστορία και αξιοθέατα, ακόμη και αν δεν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει σε έναν προορισμό, μια επίσκεψη στις Μυκήνες, στην Επίδαυρο αλλά και τα μουσεία θα σε συναρπάσει και κάθε σημείο του έχει να «πει» μια σπουδαία ιστορία.
  3. Ενδείκνυται για κάθε τύπο διακοπών, είναι απόλυτα νεανικό αλλά και αρχοντικό, εκεί θα συναντήσεις τους πάντες, από ερωτευμένα ζευγάρια, ξέφρενες παρέες μέχρι και οικογένειες. Υπάρχει μια μοναδικότητα στο Ναύπλιο όπου περνούν όλοι υπέροχα.
  4. Θα βρεις όμορφες παραλίες οι πιο γνωστές η Καραθώνα και η Αρβανιτιά, όμως μπορείς πολύ εύκολα να επισκεφθείς και τις υπόλοιπες παραλίες του Άργους, πχ. να πας στη Νέα Κίο για kite surf.
  5. Σίγουρα είναι από τις πιο «ινστραγκραμικές» πόλεις της Ελλάδας, υπάρχει παντού ομορφιά τοπίου, εικόνες γεμάτες χρώματα και γραφικότητα, ιδιαίτερα σημεία που φωτογραφίζονται ασταμάτητα από όλους.
  6. Φανταστικό φαγητό, τα σημεία με καλό φαγητό στο Ναύπλιο είναι πολλά όμως μην παραλείψεις να πας και στα γύρω χωριά για αυθεντικό τοπικό φαγητό, εννοείται πως πρέπει να δοκιμάσεις γκόγκιες.

 

 

Η γαστρονομία του Ναυπλίου

 Η κουζίνα της περιοχής είναι βασισμένη στην πρώτη ύλη και στην Πελοποννησιακή γαστρονομία, τα πιο γνωστά είναι η γουρουνόπουλα, η γκιόσα, γαλατόπιτα και οι ντόπιες γκόγκιες.

Φυσικά δε λείπουν τα ψάρια, τυριά και κρασί. Γενικά η περιοχή τα έχει όλα!


Το Ναύπλιο και οι γύρω περιοχές είναι γεμάτες πορτοκαλεώνες και ελαιώνες όπου παράγονται προϊόντα, αρκετά μπορείς να βρεις και να δοκιμάσεις στην ΑΒ με την ένδειξη κοντά στην Ελληνική Γη.

Προσωπικά το λατρεύω το Ναύπλιο, εκεί ο φίλος μου ο Σωτήρης, που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την αγροτική παραγωγή, και η μαμά του, αξιέπαινη μαγείρισσα, λάτρεψαν το τσιζκέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι, θα το λατρέψεις κι εσύ!

Ψητό τσιζκέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι

 

Υλικά
400 γρ. ανθότυρο
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. γάλα
2 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ
1 κάψουλα βανιλλίνη

 

Για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα πορτοκάλι ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το ανθότυρο με το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.

 

Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τα δύο τυριά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, τη μαρμελάδα, τη βανίλια και το αλεύρι.

 

Μεταφέρουμε την κρέμα σε φόρμα ανοιγόμενη περίπου 22 εκ. και ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις για 40’.

 

Αφήνουμε το τσιζκέικ να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.

 

Tips:
Μπορούμε να φτιάξουμε το τσιζκέικ και με βάση μπισκότου όπως ένα κλασικό τσιζκέικ ή να αρωματίσουμε με κανέλα

Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook
Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.