Σήμερα -πιάσαμε λαβράκι – και τι λαβράκι, το βραβευμένο ΑΒ Επιλογή!

#allazoumesinithies και βάζουμε στο εβδομαδιαίο τραπέζι μας ψάρι, μια εξαιρετική διατροφική επιλογή με μεγάλα οφέλη για την υγεία μας.

Το ψάρι και γενικότερα τα θαλασσινά αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας και όχι άδικα, καθώς είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη μαμά μου κάθε φορά που μας μαγείρευε ψάρι να μας λέει ότι κάνει καλό στα ματάκια μας και βοηθάει στην ανάπτυξή μας, τότε εμείς χωρίς δεύτερη κουβέντα απολαμβάναμε την ψαρόσουπά μας.

Η κατανάλωση ψαριού, συστήνεται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, καθώς περιέχουν τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα λιπαρά – καλά λιπαρά – που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνουν τα τριγλυκερίδια και ενισχύουν την πνευματική λειτουργία. Επίσης, περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Β, που ενισχύουν το νευρικό σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου, όπως και βιταμίνη Α και D που σπάνια τη συναντάμε στα τρόφιμα.

#allazoumesinithies κι αν έχεις πάρει την απόφαση να βάλεις πιο εντατικά το ψάρι στη διατροφή σου, αποτελεί εξαιρετική επιλογή, αφού είναι πλούσια σε ανόργανα στοιχεία, όπως ασβέστιο, το οποίο λαμβάνουμε κυρίως από τα μικρά ψάρια γι’ αυτό συνιστάται να τα τρώμε με τα κόκαλά τους, φώσφορο, σελήνιο και ιώδιο.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαλέγει κάθε μέρα για εμάς τα καλύτερα από κάθε ψαριά, από τις πεντακάθαρες ελληνικές θάλασσες! Σε συνεργασία με προμηθευτές με ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχων από την αλίευση έως την κατανάλωση, παρέχει αποκλειστικά προϊόντα υψηλών ποιοτικών και γευστικών χαρακτηριστικών. Με την επίσκεψή σου λοιπόν στο ιχθυοπωλείο της ΑΒ θα βρεις φρεσκότατα ψάρια ΑΒ Επιλογή υδατοκαλλιέργειας Ελλάδας που μάλιστα έχουν λάβει το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2022 με 2 αστέρια από το International Taste Institute.

Ζήτα από τον υπεύθυνο του τμήματος να σου καθαρίσει το ψάρι που εσύ θα επιλέξεις και μόλις τελειώσεις τις αγορές σου θα το παραλάβεις καθαρισμένο, έτοιμο για μαγείρεμα.  Και αν τα αποφεύγεις γιατί δυσκολεύεσε να τα καθαρίσεις, η ΑΒ σου δίνει τη δυνατότητα στο τμήμα self service των ιχθυοπωλείων να τα επιλέξεις συσκευασμένα στα οποία ο καθαρισμός, ο τεμαχισμός και η συσκευασία γίνονται κάτω από άριστες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής.

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος για να μην το εντάξεις στη διατροφή σου, άλλωστε είναι και από τα τρόφιμα εκείνα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς η νοστιμιά τους έγκειται στη φρεσκάδα τους.

Προτίμησε να καταναλώνεις τα ψάρια βραστά ή ψητά, επίλεξε φρέσκα ψάρια εποχής, συνδύασέ τα με φρέσκα λαχανικά και θα απολαύσεις ένα υπέροχο και χορταστικό γεύμα!

Για όλους όσους νοιάζεσαι βάλε στο εβδομαδιαίο σου διατροφικό πρόγραμμα το ψάρι και μόνο οφέλη μπορείς να αποκομίσεις.

Από το οπωροπωλείο της ΑΒ επέλεξα καρότα, τοματάκια, πατάτες baby, μαραθόριζα, φρέσκο αλλά και ξερό κρεμμύδι μαζί με μυρωδικά και από το ιχθυοπωλείο ζήτησα να μου καθαρίσουν ένα λαβράκι ΑΒ Επιλογή υδατοκαλλιέργειας Ελλάδας και το έφτιαξα στη λαδόκολλα με λαχανικά και μυρωδικά να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Γιατί στη λαδόκολλα; Γιατί το ψάρι τυλιγμένο στη λαδόκολλα κρατάει τους χυμούς, τα αρώματα των μυρωδικών και όλη τη γεύση από τα λαχανικά χωρίς να είναι αναγκαία η προσθήκη μεγάλης ποσότητας λιπαρών. Έτσι λοιπόν το φαγητό μας είναι πιο ελαφρύ, πιο ζουμερό και γεμάτο γεύση και αρώματα. Συν του ότι αποφεύγεις και τη μυρωδιά στην κουζίνα.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Για το λαβράκι ΑΒ Επιλογή με λαχανικά και μυρωδικά στη λαδόκολλα θα χρειαστούμε:

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αλατίζουμε το λαβράκι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξει καλά.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε περίπου μισό κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο από τη συνολική ποσότητα της συνταγής.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες και το καρότο και τα ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα εξωτερικά. Αδειάζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ τα κρεμμύδια, τη μαραθόριζα, το σκόρδο, τα τοματάκια, το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε το λαβράκι και από τις δύο πλευρές και τοποθετούμε στην κοιλιά του φέτες λεμονιού και δυο κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης ή όποιο άλλο μυρωδικό έχουμε.
  6. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Τοποθετούμε τα λαχανικά στη μέση της λαδόκολλας.
  7. Επάνω από τα λαχανικά βάζουμε το λαβράκι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό φρέσκου λεμονιού.
  8. Κλείνουμε πολύ καλά το φαγητό με τη λαδόκολλα δημιουργώντας ένα πακέτο. Αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και δεύτερη λαδόκολλα. Θέλουμε να κλείσει πολύ καλά για να ψηθούν τα λαχανικά και το ψάρι στους ατμούς που θα δημιουργηθούν.
  9. Τοποθετούμε το πακέτο σε ένα ταψί το οποίο έχουμε ελαφρώς ραντίσει με λίγο νερό.
  10. Ψήνουμε το ψάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου.
  11. Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και σερβίρουμε το λαβράκι προσθέτοντας αν θέλουμε φρέσκα μυρωδικά.
  12. Για σένα που προσέχεις την υγεία σου, για σένα που φροντίζεις τη διατροφή σου και για σένα που θέλεις να προσφέρεις στην οικογένεια σου το καλύτερο, μη ξεχνάς τη βόλτα σου από το ιχθυοπωλείο της ΑΒ!
Ευγενία Τρούσα, Food blogger, Let’s Treat Ourselves

Διαβαστε επισησ

Η ντομάτα σε 3 διαφορετικές εκδοχές για καλοκαιρινές μπρουσκέτες που θα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου

#allazoumesinithies και κάνουμε το καλοκαιρινό snacking σκέτη απόλαυση ετοιμάζοντας 3 διαφορετικές εκδοχές για healthy μπρουσκέτες με κύριο συστατικό τη ντομάτα.

Ψητές τομάτες με φασόλια, φέτα και σκορδάτες γαρίδες

#allazoumesinithies ετοιμάζοντας ένα πιάτο γεμάτο ενέργεια και πλούσιο σε πρωτεΐνη, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πιάτου να κρατούν οι ελληνικές βιολογικές τομάτες.

Σουβλάκια λαχανικών με χαλούμι, σως γιαουρτιού και ψητή γλυκοπατάτα

#allazoumesinithies και ετοιμάζουμε το αγαπημένο φαγητό όλων σε ακαταμάχητη εκδοχή πλούσια σε umami!