Menu
Generic filters
Exact matches only

Υγιεινό μπέργκερ με ψάρι και λαχανικά

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 5 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 Ψωμί
  • 300 γρ Σολωμός
  • 1 Κρεμμύδι
  • 50 γρ Βρόμη
  • 1 Αβγό
  • 1 κ. σ. Αλεύρι
  • 1 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, ρίγανη, μαϊντανός)
  • 1/4 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 1 Σκόρδο
  • 1 κ.γ. Πιπεριά

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψάρι με το κρεμμύδι, τη βρόμη, όποιο υλικό θέλουμε από τη γέμιση και το χτυπημένο αβγό. Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Φτιάχνουμε 5 μπέργκερ, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα. Τα αλευρώνουμε και είτε τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, είτε στον φούρνο στους 200°C, για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και μοιράζουμε τα ψαρομπιφτέκια. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών μας, είτε ψήνουμε λαχανικά (καρότα, πιπεριές, κολοκύθια), σε λεπτές φέτες, στο γκριλ είτε παίρνουμε φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ροδέλες ντομάτας και καλύπτουμε το μπιφτέκι. Κλείνουμε με το καπάκι και σερβίρουμε.
Bookmarks

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψάρι με το κρεμμύδι, τη βρόμη, όποιο υλικό θέλουμε από τη γέμιση και το χτυπημένο αβγό. Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Φτιάχνουμε 5 μπέργκερ, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα. Τα αλευρώνουμε και είτε τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, είτε στον φούρνο στους 200°C, για περίπου 10-15 λεπτά.