Υγιεινή αβγοσαλάτα με γιαούρτι και αβοκάντο
Μαρία Μπίζιου, MSc, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος
Υλικά
- 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
- 2-3 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ μαϊντανός ή κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1/4 κ.γ πιπέρι
- 1/4 κ.γ μπούκοβο γλυκό
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά αβοκάντο
- 2-3 αγγουράκια τουρσί, σε κυβάκια
Εκτέλεση
• Ψιλοκόβουμε τα βραστά αβγά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το αβοκάντο ψιλοκομμένο και το αγγουράκι τουρσί και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και τα μυρωδικά και περιχύνουμε τα υλικά της σαλάτας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο σε ένα μπολ με καπάκι.