Menu
Generic filters
Exact matches only

    Βελουτέ σπαραγγόσουπα

    Preparation Από 30’ έως 60’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 80 ml ελαιόλαδο και επιπλέον
    • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 2 πατάτες, σε μικρά κυβάκια
    • 2 πράσα, σε φετούλες
    • 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
    • 2 φύλλα δάφνης
    • αλάτι, πιπέρι
    • 12 σπαράγγια, σε μικρά κομμάτια (χώρια οι κορφές)
    • 100 γρ. αρακάς
    • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

    Για το σερβίρισμα (αν θέλουμε)

    • τσαλαφούτι, γιαούρτι ή κατίκι

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα στα 30 ml ελαιόλαδο τις κορφές των σπαραγγιών για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για τη διακόσμηση. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην καούν. Προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, προσθέτουμε τα σπαράγγια και τον αρακά, σιγοβράζουμε το φαγητό χωρίς το καπάκι για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τις κορφές των σπαραγγιών, λίγο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Bookmarks