Menu
Generic filters
Exact matches only

Υλικά

  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μελάσα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η μαγειρίτσα, ρίχνουμε τον άνηθο, τη μελάσα, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.

Τέλος, αλατοπιπερώνουμε ξανά, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.

#tsoulotip: Πρέπει να καίει καλά η κατσαρόλα πριν ρίξουμε τα μανιτάρια για να μην βράσουν.

Bookmarks