Menu
Generic filters
Exact matches only

    Vegan Caesar μακαρονοσαλάτα με ψητά, πικάντικα ρεβίθια

    Preparation 10΄ προετοιμασία
    Servings 5-6 μερίδες
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 κονσέρβα (~500 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
    • λίγο ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
    • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
    • αλατοπίπερο
    • 250 γρ. βιολογικές πένες από σκληρό σιτάρι, Nature’s Promise
    • 4 φλ. μαρούλι ρομάνα, ψιλοκομμένο
    • 2 φλ. ντοματίνια βιολογικά, κομμένα στη μέση
    • 1/4 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • 1/2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα για ένα βράδυ και στραγγισμένα
    • 1/2 φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
    • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
    • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
    • 1 κ.σ. κάππαρη
    • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
    • 1 κ.γ. πάστα miso (προαιρετικά)
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • vegan παρμεζάνα*(προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί.
    • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Τα βάζουμε στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με όλα τα υλικά. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
    • Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα ζυμαρικά και τα ρεβίθια, κρατώντας λίγα για το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
    • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα κάσιους, το ρόφημα αμυγδάλου, τη διατροφική μαγιά, τον χυμό λεμονιού, την κάππαρη, τη μουστάρδα, το miso (αν το βάλουμε), το σκόρδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς λείο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
    • Προσθέτουμε επιπλέον ρεβίθια και vegan παρμεζάνα (αν θέλουμε) και σερβίρουμε!

    Για τη vegan παρμεζάνα: Σε μπλέντερ χτυπάμε 1/4 φλιτζάνι κάσιους, 2 κ.σ. διατροφική μαγιά, 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη και 1/4 κ.γ. αλάτι, μέχρι να θρυμματιστούν τα κάσιους. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

    Bookmarks