Τάρτα με κολοκυθάκια και ρικότα αμυγδάλου
Preparation
Από 30’ έως 60’
Servings
6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 200g λευκά αμύγδαλα, μουλιασμένα για 10 λεπτά σε καυτό νερό
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
- 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 3 μέτρια κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 κ.σ. φυτική κρέμα ή ρόφημα (σόγιας, αμυγδάλου)
- 3 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Ρικότα αμυγδάλου: Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα (κρατώντας στην άκρη το νερό στο οποίο μούλιασαν) και τα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, τον βασιλικό και 100-150 ml από το νερό, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, να κρυώσει.
- Τάρτα: Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και χαράζουμε με μαχαίρι τις άκρες του περιμετρικά, σε απόσταση 2 εκ. από το τελείωμά τους. Απλώνουμε τη ρικότα στην επιφάνεια, εντός των ορίων.
- Απλώνουμε από πάνω τα κολοκυθάκια. Με πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας που έχουμε αφήσει ακάλυπτες με τη φυτική κρέμα ή το ρόφημα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια, πασπαλισμένα με λίγο βασιλικό.