Ταραμοσαλάτα με παξιμάδια χαρουπιού και σχοινόπρασο
Υλικά
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε 120 γρ. παξιμάδια χαρουπιού «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική γη» σε νερό. Τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπλέντερ 150 γρ. ταραμά λευκό και τον χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα με 2 κ.σ. νερό.
Προσθέτουμε 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, χωρίς να κλείνουμε τον διακόπτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό από 250 ml ελαιόλαδο και μετά εναλλάξ τα παξιμάδια, τον χυμό από 2 λεμόνια, 1/4 φλ. νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε 3 κ.σ. σχοινόπρασο και 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με 3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο, κυβάκια από καρότο, ξινόμηλο και σέλερι και λίγο σχοινόπρασο.