Menu
Generic filters
Exact matches only

Σταφιδόψωμο με βρόμη, μέλι, κανέλα και μαύρη σοκολάτα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 10 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 250 g αλεύρι μαλακό «ΑΒ Τhink Bio»
  • 150 g νιφάδες βρόμης, αλεσμένες σε αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 ml χλιαρό γάλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 3 κ.σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 κρόκος αβγού αραιωμένος σε 2-3 κ.σ. νερό (για επάλειψη)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη καστανή
ΑΒ THINK BIO | Αλεύρι Μαλακό 1 Kg
ΑΒ THINK NUTRI | Γάλα Χωρίς Λακτόζη 1,5% Λιπαρά 1 lt
ΑΒ | Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ | Μέλι Ελάτης Παρνασσού 400g
ΑΒ | Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
ΑΒ | Κανέλα Τριμμένη 45g
Next

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βρόμη. Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, την κανέλα, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και ζυμώνουμε πολύ καλά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα ή λίγο γάλα, να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή.
  • Αφήνουμε το μείγμα για 30΄ σε ζεστό μέρος, να ξεκουραστεί.
  • Ζυμώνουμε 5-6 ψωμάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε το μείγμα με την κανέλα και τη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30΄ ή μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.
Bookmarks