Σπιτικές πίτες βρόμης (flatbreads) με δύο υλικά
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 250g αλεύρι βρόμης (αλεσμένες νιφάδες βρόμης)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 450 ml νερό ή φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
- αλεύρι βρόμης, για το άνοιγμα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι βρόμης, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό ή το ρόφημα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πριν αρχίσει να ζεσταίνεται πολύ, απλώνουμε μία λεπτή στρώση του μείγματος με μια κουτάλα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Μόλις στεγνώσει η επιφάνειά του, γυρνάμε και ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.