Σπετσοφάι με μανιτάρια
Υλικά
- 400g μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
- 400g μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
- 400g ντομάτα κονκασέ
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σεκλίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 6ml τσίπουρο
- 50ml νερό, χλιαρό
- 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα +extra για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πράσινες πιπεριές και τις Φλωρίνης σε κάθετες λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Δίνουμε χρώμα στα μανιτάρια ρίχνοντάς τα με δόσεις μέσα στο τηγάνι, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
Κάθε δόση που ετοιμάζεται την αδειάζουμε σε ένα μπολ προσέχοντας να μην αδειάσουμε το λάδι που έχει μέσα το τηγάνι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μανιτάρια.
Χωρίς να καθαρίσουμε το τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τους δίνουμε χρώμα ανακατεύοντας ανά 2-3 λεπτά. (Δεν ανακατεύουμε συνεχώς).
Αφού μαγειρευτούν 5-6 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καραμελώνουμε ανακατεύοντας πάλι ανά 2-3 λεπτά.
Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι, σβήνουμε το φαγητό με το τσίπουρο και με την ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας, έτσι ώστε να βγάλουμε όλη τη «γεύση που έχει κολλήσει στο τηγάνι».
Ρίχνουμε μετά τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα φύλλα ρίγανης, αλάτι και πιπέρι.
Δίνουμε μια βράση στο φαγητό, χαμηλώνουμε στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί, προαιρετικά σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης.
#tsoulotip: Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα λαχανικά, ώστε να μην τα καραμελώσουμε.