Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Μέτρια

Υλικά

16 γαρίδες Νο 3
45 ml καθαρισμένες από κελύφη
1 κ. γ. κεφάλια και «εντεράκι»
60 ml χυμός λάιμ
80 g ξύσμα λάιμ (αν είναι ακέρωτο)
15 ml ελαιόλαδο
σάλτσα τσίλι
γλυκοκαυτερή ΑΒ
σάλτσα σόγιας
κατά προτίμηση Kikkoman
ελάχιστο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας-μαρινάδας. Αφήνουμε τη μισή κατά μέρος και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά. Τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που διαθέτει (220°-250° C).
• Περνάμε τις γαρίδες ανά μία ή ανά δύο σε ξύλινα σουβλάκια (αν τις περάσουμε ανά δύο, τις τοποθετούμε τη μία «κουμπωμένη» στην άλλη, όπως είναι λυγισμένες, σαν να φτιάχνουμε το σύμβολο του γιν-γιανγκ). Τις αλατοπιπερώνουμε.
• Απλώνουμε τα σουβλάκια γαρίδας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1½-2 λεπτά από κάθε πλευρά (αν βάλουμε μία γαρίδα σε κάθε σουβλάκι) και 2-2½ λεπτά, αν βάλουμε δύο γαρίδες.
• Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέσα σε μπολάκι.

σχετικεσ συνταγεσ