Menu
Generic filters
Exact matches only

Σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα κολοκύθας και καπνιστό τόφου

Preparation 35΄ προετοιμασία | 30΄ εκτέλεση | 10΄αναμονή
Servings 6 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για την κρέμα κολοκύθας

  • 600 γρ. κολοκύθα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • 100 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο ρόφημα σόγιας, χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. φυτικό τυρί που λιώνει, τριμμένο, ή διατροφική μαγιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σουφλέ

  • 500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου, σε κυβάκια
  • κρέμα κολοκύθας
  • 3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 4 κ.σ. φυτικό τυρί που λιώνει, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 4-5′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για ακόμη 10-12′ ή μέχρι να καραμελώσει και να μαλακώσει η κολοκύθα. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και το μπούκοβο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα για 2-3′ μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς. Σταδιακά ρίχνουμε το φυτικό ρόφημα, ανα-κατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το περιεχόμενο της άλλης κατσαρόλας και το φυτικό τυρί και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι η κρέμα να είναι τελείως λεία. Την αφήνουμε στην άκρη.
  • Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μεακαρόνια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 2′ λιγότερο από τον μικρότερο χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά χωρίς να τα σουρώσουμε στην κρέμα κολοκύθας και, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό από τα ζυμαρικά, προσθέτουμε και το καπνιστό τόφου και ανακατεύουμε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη φρυγανιά και φυτικό τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30′ ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks