Σνακ με ψητά ρεβίθια
Preparation
60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 500 g ρεβίθια, μουλιασμένα για ένα βράδυ σε βραστό νερό
- 4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/3 φλ. λάδι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Μοιράζουμε τα μουλιασμένα και ξεπλυμένα ρεβίθια σε μερίδες (125 γρ. ανά μερίδα).
- Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι (το 1/4 της ποσότητας κάθε φορά) και ψήνουμε τα ρεβίθια ανά μερίδα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Όταν πάρουν χρώμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα ρεβίθια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και θαλασσινό αλάτι.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και καταναλώνουμε αμέσως ή τα κλείνουμε καλά, αεροστεγώς σε σκεύος, ώστε να τα προστατεύσουμε από την υγρασία του περιβάλλοντος.