Menu
Generic filters
Exact matches only

Σνακ με ψητά ρεβίθια

Preparation 60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 500 g ρεβίθια, μουλιασμένα για ένα βράδυ σε βραστό νερό
  • 4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/3 φλ. λάδι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  • Μοιράζουμε τα μουλιασμένα και ξεπλυμένα ρεβίθια σε μερίδες (125 γρ. ανά μερίδα).
  • Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το λάδι (το 1/4 της ποσότητας κάθε φορά) και ψήνουμε τα ρεβίθια ανά μερίδα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Όταν πάρουν χρώμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα ρεβίθια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και θαλασσινό αλάτι.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και καταναλώνουμε αμέσως ή τα κλείνουμε καλά, αεροστεγώς σε σκεύος, ώστε να τα προστατεύσουμε από την υγρασία του περιβάλλοντος.
Bookmarks