Υλικά

500 γρ. καρότα ή/και γλυκοπατάτες
1 1/2 αλεύρι
1 1/2 ελαιόλαδο
θυμάρι
αλάτι
πάπρικα, ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C, και στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα με το αλεύρι καλαμποκιού, λίγη πάπρικα, το φρέσκο θυμάρι, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ραντίζουμε τα καρότα με το ελαιόλαδο. Τα απλώνουμε σε μονή στρώση στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα και από την άλλη πλευρά στα 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη τα τσιπς καρότου και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή μαύρο πιπέρι, αν χρειαστεί.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ