Menu
Generic filters
Exact matches only

Scones με αλεύρι ολικής, πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Η μαρμελάδα μύρτιλο Fior di Frutta bio ταιριάζει υπέροχα με τα scones. Τη βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ στο τμήμα Armonia.

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 8 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 600g αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 100g βούτυρο παγωμένο, σε κύβους
  • 150 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου βιολογικό
  • 1 μεγάλο αβγό
Αλεύρι Ντίνκελ Ολικής Άλεσης 1kg Έκπτωση 0.30Ε 1 ΚΛ -0,30Ε
Βούτυρο Παραδοσιακό Αγελάδος Ανάλατο 250gr
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
Baking Powder 3x20g 2+1 Δώρο
Σόδα Βάζο 350g
Ζάχαρη Καρύδας Βιολογική 250g
Αλάτι Θαλασσινό 1kg (20% Φθην.)
Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
Σιρόπι Maple Vermont Organic 250g
Αυγά Φρέσκα Κλωβοστοιχίας Large 10 Τεμάχια
Next

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε μαζί αλεύρι ολικής αλέσεως, ζάχαρη καρύδας, ξύσμα πορτοκαλιού, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού και φρέσκο δεντρολίβανο. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα πορτοκαλιού-δεντρολίβανου για να αφαιρέσουμε τα κλωνάρια.
  •  Στο μπολ με τον χυμό πορτοκαλιού-δεντρολίβανου προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε να κρυώσει. Τότε ρίχνουμε μέσα χτυπημένο ελαφρά το αβγό.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στα στεγνά συστατικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να επιτευχθεί μια εύθρυπτη ζύμη. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο ξηρό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά.
  • Σχηματίζουμε τη ζύμη scone σε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πιέζουμε προς τα έξω σε έναν μεγάλο κύκλο, με τη ζύμη να φτάνει περίπου τα 4 εκ. πάχος ή περίπου τα 23 εκ. πλάτος.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 8 στρογγυλά κομμάτια και τα ξεχωρίζουμε ελαφρά, για να μην κολλήσουν όσο ψήνονται.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  • Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ακόμη ζεστά με βούτυρο ζωικό ή βούτυρο ξηρών καρπών και μαρμελάδα.
Bookmarks