Σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι και ραπανάκια με λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι
Υλικά
- 300 γρ. σπανάκι baby πλυμμένο και καλά στεγνωμένο
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 4 ραπανάκια σε φετάκια
- 2 κ. σ. μουστάρδα
Για τη σάλτσα με ταχίνι
- 150 γρ. ταχίνι
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ. σ. σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Σάλτσα: Χτυπάμε τα υλικά με ένα πιρούνι. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα ταχίνι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.