Ρυζόγαλο με ζελέ πορτοκάλι και βατόμουρα
Υλικά
- 100 g ρύζι γλασέ
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 400 ml νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 800 ml γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό ελαφρύ
- 50 g κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. στέβια
- 350 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, σουρωμένος (για το ζελέ πορτοκάλι)
- 3 μικρό φύλλο ζελατίνης (για το ζελέ πορτοκάλι)
- 1 κ.σ. στέβια, προαιρετικά για το ζελέ πορτοκάλι)
- κορφούλες δυόσμου (για το σερβίρισμα)
- βατόμουρα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
• Διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη στέβια στο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Συνεχίζουμε να βράζουμε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
• Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 χαμηλά ποτήρια, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
• Ζελέ: Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης. Βάζουμε τον μισό χυμό σε μπρίκι, να ζεσταθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά τις ζελατίνες, τις διαλύουμε μέσα στον ζεστό χυμό και μετά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο κρύο χυμό. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγη στέβια. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.
• Όταν σταθεροποιηθεί το ρυζόγαλο στο ψυγείο, μοιράζουμε από πάνω το ζελέ και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να πήξει καλά.
• Σερβίρουμε το ρυζόγαλο γαρνίροντάς το με βατόμουρα και φυλλαράκια δυόσμου.