Πάσχα - Vegeterian
Μεσογειακή διατροφή
Κυριακάτικο τραπέζι
Βραδιές με φίλους
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Ovo
Vegan
Νηστεία
Ρολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακριές φέτες και τις βάζουμε σε μπολ
με αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα.
Για τη σκορδαλιά, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και μετά τις βάζουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο και αρχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε τα καρύδια, τις λιαστές τομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη λουΐζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν μία ωραία αλοιφή.
Ζεματίζουμε μερικά κλαδάκια σέλινου σε νερό που κοχλάζει, τα τραβάμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε πετσέτα.
Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στον πάγκο. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγη από την σκορδαλιά και τις τυλίγουμε σχηματίζοντας ρολάκια. Δένουμε τα ρολά με τα κλωνάρια σέλινου και σερβίρουμε τα μεζεδάκια.